reklama:

Kandizovaná pomarančová kôra

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
Axde5vqbomo.jpg
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 10m
  • Varenie: 30m
  • Hotové Za: 40m
reklama:
reklama:

Pomarančová kôra v cukre..

Zvyčajne  pomarančovú kôru  vyhodíme, ale z kvalitných Bio pomaračov šupu  vyhadzovať , to  je  hriech..

Môžete  ju kandizovať  a  potom  použiť  na ozdobu napríklad dezertov, alebo ako príchuť do koláčikov keksíkov či zákuskov..

Dá sa jesť aj samostatne k  čaju, alebo si ju môžete pridať k rannej ovsenej kaši.

Suroviny

  • 4 Bio pomaranče
  • 2,5 hrnčeka cukru
  • 2 šálky vody

Postup prípravy

1. Krok

Pomaranče dôkladne umyte, a nožom olúpte..Musíte odstrániť bielu časť..Potom kôru narežte na prúžky..Ani hrubé ani príliš tenké..Kôru potom namočíme do studenej vody na 2 hodiny.

2. Krok

Na miernom ohni zohrejeme vodu s cukrom kým sa cukor nerozpustí.

3. Krok

Pridáme kôru na prúžky a varíme na miernom ohni zvyčajne 30 minút kým kôra nezmäkne.Treba vyskúšať či je mäkká..

4. Krok

Kôru scedíme, obalíme v cukre a poukladáme na plech vyložený s papierom na pečenie.Necháme dobre presušiť..

5. Krok

Skladujeme v uzavretej nádobe..

X9 jgarbdza.jpg

Axde5vqbomo 1.jpg

Rz7ldh8txsa.jpg

 

 

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?