reklama:

Fašiangové šišky

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
Fašiangové šišky
  • Kusov: 12
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 60m
  • Varenie: 8m
  • Hotové Za: 1:8 h
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 500 g hladkej múky
  • 25 g droždia
  • 1 lyžica cukru
  • 1 lyžica rumu
  • 3,5 dl mlieka
  • 1 vajce
  • olej na vyprážanie

Postup prípravy

1. Krok

Pripravíme si kvások z teplého mlieka, cukru a droždia.Keď nám kvasnice naskočia, zasypeme ich múkou, pridáme zvyšné mlieko,vajce a rum a drevenou vareškou miešame.vypracujeme hladké cesto ktoré posypeme trochou múky a prikryté necháme na teplom mieste vykysnúť.

2. Krok

Cesto by nám dvojnásobne malo zväčšiť objem..potom ho preložíme na pracovnú dosku a vyvaľkáme na 2 - 3 cm..

3. Krok

Z cesta vykrajujeme kolieska ktoré potom vyprážame na rozpálenom oleji tak aby nám na ňom plávali.Vyprážame z oboch strán dozlatista nie na príliš veľkom plameni..

4. Krok

Odkvapkané ešte necháme na papierovom obrúsku , aby sme sa zbavili prebytočného tuku.

5. Krok

Môžete pred vyprážaním v strede každej šišky urobiť prstom priehlbinku , do ktorej budete pred podávaním dávať džem podľa vlastnej chuti..alebo džem servírujte v miske či na tanieriku..

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?