reklama:

Cvikľové halušky

Kuchyňa:
Náročnosť:
Dsc_0094_01_blog.jpg
  • Kusov: 100
  • Porcií: 5
  • Čas Prípravy: 20m
  • Varenie: 8m
  • Hotové Za: 30m
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 500 g červenej repy
  • 1 kg zemiakov
  • 1 lyžičku granulovaného cesnaku
  • soľ
  • hladká múka

Postup prípravy

1. Krok

Červenú repu a zemiaky uvarte do mäkka a ošúpte..Nastrúhajte na jemnom strúhadle potom pridajte soľ asi 200 g hladkej múky a sušený cesnak..

2. Krok

Vypracujte cesto, do ktorého podľa potreby pridajte ešte múku..Cesto by malo byť nelepivé a tuhšie..

3. Krok

Na skúšku hoďte kúsok cesta do vriacej vody , a pokiaľ sa nerozvára viac múky nepridávajte..

4. Krok

na pomúčenej doske si pripravte halušky..Vyšúľajte si valček ..z ktorého odkrajujte kúsky..Môžete si ich vidličkou prizdobiť vrúbkami..

5. Krok

Pripravené varte v osolenej vriacej vode kým nevyplávajú na povrch...

6. Krok

Halušky použite ako krásnu prílohu k hotovým jedlám , alebo aj ako samostatné jedlo s dusenou zeleninou a strúhaným syrom...

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?