reklama:

Čokoládová torta so šľahačkou (bez múky)

Kuchyňa:
Náročnosť:
Screenshot_2
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 20m
  • Varenie: 20m
  • Hotové Za: 40m
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 6 vajec
  • 120 g horkej 56% čokolády
  • 50 g cukru + 2 lyžice
  • krém:
  • 375 ml šľahačkovej smotany
  • 3 lyžice práškového cukru
  • na dekoráciu nastrúhaná čokoláda

Postup prípravy

1. Krok

predhrejeme si rúru na 175°C .Čokoládu rozpustíme v mikrovlnke alebo vo vodnom kúpeli .oddelíme si bielka od žĺtkov .Žĺtka vyšľaháme s cukrom do svetla približne 5 minút.

2. Krok

Šľahačom primiešajte aj roztopenú čokoládu .Potom si vyšľaháme bielka do peny s pridaním 2 lyžíc cukru.potom prepojte všetky zmesy dokopy na pomalom stupni šľahania alebo ručne metličkou.

3. Krok

Plech vystelieme papierom na pečenie , a nalejeme našu čokoládovú zmes..dorovnáme špachtličkou a pečieme 15-18 minút.

4. Krok

Po upečení hneď odstránime papier na pečenie a necháme úplne vychladnúť..

5. Krok

pripravíme si šľahačkový krém.Vyšľaháme len šľahačku a plníme ňou čokoládové pláty , ktoré si nakrájame podľa toho koľko vrstiev zákusku chceme prekladať..vrch ešte pretrieme šľahačkovou plnkou a posypeme nastrúhanou čokoládou.

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?