reklama:

Bravčové pliecko na hubách

Kuchyňa:
Náročnosť:
Holzfaellersteak_10072.jpg
  • Kusov: 4
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 10m
  • Varenie: 10m
  • Hotové Za: 20m
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 4 bravčové rezne z pliecka
  • majorán
  • tymián
  • soľ a korenie
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica masla
  • Hubová omáčka:
  • 200 g miešaných húb
  • 50 g slaniny
  • 1cibuľa
  • Petržlenvá vňať
  • 125 ml smotany na šľahanie
  • 125 ml vývaru
  • soľ a korenie

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si mäsko namarinujeme,,Do misky si dáme olej , pretlačíme cesnak primiešame koreniny a nakoniec na pár hodín vložíme mäsko nech odpočíva v marináde.

2. Krok

Potom rozpálime panvicu s olejom a s maslom a plátky z oboch strán opečieme cca po 10 minút z oboch strán..Potom ho zabalíme do alobalu alebo prikryjeme pokrievkou a necháme odpočívať.

3. Krok

K výpeku pridáme lyžicu masla , pridáme na kocky nakrájanú slaninku a nadrobno nasekanú cibuľu a najemno nasekané huby..Podlejeme vývarom alebo vodou ochutíme korením a soľou a necháme dusiť kým nám huby nezmäknú..

4. Krok

Šľahačku len zjemna vyšľaháme a pridáme do omáčky a takisto pridáme k nej aj najemno nasekanú peržlenovú vňať..

5. Krok

Podávame s knedľou alebo s varenými zemiakmi.Mäsko prelejeme hubovou omáčkou..

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?