reklama:

Bravčová kotleta so zemiakovým šalátom

Img_0238 1.jpg
Bravčová kotleta so zemiakovým šalátom Palma
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 30m
  • Varenie: 30m
  • Hotové Za: 60m
reklama:
reklama:

Keď sa vám podarí správne skombinovať chute, z obyčajného obeda či večere sa stane gurmánsky zážitok. Premeňte varenie a pečenie v kuchyni na zábavnú alchýmiu a nebojte sa experimentovať.  Inšpirujte sa receptami z Palmy, pri ktorých  výnimočnú chuť menu dodajú repkové oleje Raciol s bylinkami.

Suroviny

  • 4 bravčové kotlety
  • 150 ml olej Raciol bazalka
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 600 g menších zemiakov
  • 2 zväzky reďkovky
  • 2 PL kyslej smotany
  • 2 jarné cibuľky
  • čerstvá pažítka

Postup prípravy

1. Krok

Z oleja, cesnaku, soli a korenia urobíme marinádu. Mäso naložíme do marinády a necháme odležať aspoň hodinu alebo cez noc.

2. Krok

Zemiaky nakrájame na mesiačiky a uvaríme v slanej vode. Uvarené zemiaky scedíme a pridáme k nim na štvrtinky nakrájané reďkovky, nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku, nasekanú pažítku, kôpor, soľ, čierne mleté korenie a smotanu. Zemiaky opatrne premiešame a necháme chvíľu odležať.

3. Krok

Kotlety opečieme na panvici z každej strany a dáme ich dopiecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Podľa hrúbky kotliet ich pečieme približne 5 - 10 minút.

4. Krok

Kotlety podávame so zemiakovým šalátom, ozdobené čerstvými bylinkami a jarnou cibuľkou.

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?