reklama:

Bazalkový koláč

Img_0182
Bazalkový koláč Palma
  • Čas Prípravy: 20m
  • Varenie: 45m
  • Hotové Za: 1:5 h
reklama:
reklama:

Keď sa vám podarí správne skombinovať chute, z obyčajného obeda či večere sa stane gurmánsky zážitok. Premeňte varenie a pečenie v kuchyni na zábavnú alchýmiu a nebojte sa experimentovať.  Inšpirujte sa receptami z Palmy, pri ktorých  výnimočnú chuť menu dodajú repkové oleje Raciol s bylinkami.

Suroviny

  • 150 g práškového cukru
  • 3 vajcia
  • 30 g čerstvej bazalky
  • 100 ml oleja Raciol bazalka
  • 100 ml mlieka
  • ½ prášku do pečiva
  • 200 g hladkej múky
  • tuk na vymastenie formy
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • čerstvé maliny
  • práškový cukor na posypanie

Postup prípravy

1. Krok

Formu vymastíme tukom a pomúčime. Bazalku rozmixujeme s olejom dohladka. Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme múku, prášok do pečiva, rozmixovanú bazalku, mlieko, sneh a jemne vymiešame hladké cesto.

2. Krok

Cesto vylejeme do formy a dáme piecť na 180 stupňov približne na 45 minút. Či je cesto upečené, zistíme tak, že do koláča pichneme špajdľu. Ak je suchá,, cesto je upečené. Ak sa cesto na špajdľu prilepí, dáme koláč dopiecť.

3. Krok

Koláč necháme vychladnúť a pred podávaním vrch ozdobíme vyšľahanou šľahačkou a čerstvými malinami.

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?